hejude header 2

Vintage Zilver

RUIL JE ZILVER BIJ ONS IN 
Heb je nog mooie zilveren sieraden met een 925 stempel, die je niet meer past of nooit meer draagt?
Lever ze in bij HeJude en gun je sieraad een tweede leven.


Hoe werkt het?

  1. We ruilen alleen zilveren sieraden in van de kwaliteit 925 sterling zilver, dus kijk of jouw sieraden een 925 stempel hebben. Het is heel vaak lastig te ontdekken, dus als je twijfelt kan je het ook aan ons overlaten.
  2. Je maakt een foto van alle sieraden en stuurt deze naar HeJude, zodat we vooraf aan kunnen geven als we sieraden niet innnemen. Meestal wel, hoor ;) 
  3. Je weegt jouw sieraden en kijkt bij dawsongold.nl wat de actuele inkoopprijs is per gram van 925 sterling zilver, zodat je weet wat je er minimaal voor kan krijgen, maar meestal geven we iets meer. 
  4. Je levert jouw sieraden in bij HeJude thuis, op een fair of je stuurt ze op.
  5. Zodra HeJude de sieraden ontvangen heeft, stellen we de actuele zilverprijs per gram vast en bevestigen we jouw inlevergewicht.
  6. Daarna gaan we stuk voor stuk de sieraden bekijken op stempel, conditie en bewerking en stellen een extra waarde tot maximaal 20% vast. Let op ! Op sieraden met een steen of met een slot geven we geen extra waarde, maar alleen de actuele zilverwaarde.
  7. We sturen je een offerte met de waarde die wij voor jouw sieraden willen geven en jij bepaalt of je al dan niet met de offerte (of een deel van de offerte) akkoord gaat.
  8. Zodra je akkoord bent, sturen wij je een digitale kadobon voor de afgesproken waarde.

Heb je nog vragen? Bel, app of mail ons. We helpen je graag!

  

Wat is 925 sterling zilver?

HeJude verkoopt uitsluitend sieraden van de beste kwaliteit zilver, of te wel 925 sterling zilver. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Van 100% puur, zuiver zilver kunnen geen sieraden gemaakt worden. Het metaal is hiervoor te zacht. 100% zuivere zilveren sieraden zijn te kwetsbaar voor krassen, buigen en breken. Om sieraden te maken moet het gemengd worden met ander materiaal (koper). Als dit materiaal maximaal 7,5% is, dan krijgt het de term 925 zilver en wordt het zilver voorzien van een stempel. De verhouding van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal is overigens vastgelegd in de waarborgwet van 1986 om consumenten te beschermen tegen fraude.

Waar de naam Sterling precies vandaan komt, weet niemand precies. De een zegt dat de naam uit het Engels komt en dat Sterling (Steorling) oud-Engels is voor ‘met een kleine ster’, verwijzend naar de zilveren munten die in Normandië voorzien werden met een ster. Anderen denken dat het uit het Frans komt en is afgeleid van het woord ‘esterlin’, wat hard betekent.

925 zilver blijft, in tegenstelling to verzilverde sieraden, altijd mooi.Er kan in de loop der jaren een laagje afslijten door intensief gebruik, maar omdat het sieraad "massief" is, zal je dit niet zien. 


Onderhouden 925 zilveren sieraden 

Zilveren sieraden blijven mooi door ze af en toe te poetsen met een zilverdoek. HeJude heeft deze zilverdoeken altijd op voorraad. Vraag er naar! 
Als je zilver langere tijd niet gebruikt, leg het dan weg in plastic. Hierdoor kan er geen zuurstof bij komen en wordt het zilver niet zo snel zwart.