RINGEN

HeJude heeft naast zilveren kettingen, armbanden, hangers en oorbellen ook een groot assortiment ringen in hele kleine, maar ook hele grote ringmaten. 

Via filter kan je snel zien welke ringen HeJude in jouw maat op voorraad heeft. 

Ringmaat 
Weet je jouw ringmaat niet? Bij HeJude kan je een ringmaat meter kopen waarmee je de maten van al jouw vingers kan meten. Wel zo makkelijk, toch? Je kan ook eens aan een vriendin/zus/familielid vragen of zij haar ringmaat weet en deze ring passen. Wil je jouw ringmaat zelf meten, dan kan je de omtrek van je vinger met bv. een touwtje meten. In deze tabel vind je de bijpassende ringmaat.
Bij ringen met een brede achterkant is het verstandig om 0,5 ringmaat groter te nemen. Dit draagt iets comfortabeler.
Door temperatuur- of hormoonschommelingen kan je ringmaat altijd wisselen. 
Alle ringen van HeJude zijn handgemaakt. Daardoor kan een ringmaat altijd iets afwijken. Mocht een ring niet passen, dan mag je deze altijd ruilen of retourneren. Dat hoort bij onze service!
 


Ringmaat
Sorteer op:
 
 
RINGENSPECIALIST 
HeJude is specialist in zilveren ringen van de beste kwaliteit zilver (925 | sterling zilver). Gemiddeld heeft een vrouw een ringmaat tussen ringmaat 17 en ringmaat 19. HeJude heeft ringenmaten van 15 t/m 23. Vrouwen met een hele kleine ringmaat die elders geen andere keuze hebben dan kinderringetjes met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes, kunnen bij HeJude terecht voor volwassen ringen vanaf ringmaat 15. Ook voor pinkringen is onze kleinere ringmaat ideaal! Voor duimringen, middel- en wijsvinger ringen én voor vrouwen met wat vollere vingers kom je elders vaak terecht in de herenmodellen. Ook voor deze doelgroep heeft HeJude mooie, vrouwelijke ringen. Uiteraard zijn deze ringen ook mooi voor mannen! 

MATEN TABELLEN 
Elke regio in de wereld hanteert een eigen ringentabel. HeJude hanteert de ringentabel die de doosnede in milimeters weergeeft. In Thailand en Bali worden verschillende ringtabellen gehanteerd, waardoor wij elke ring "omlabellen" naar de mm-ringenmaat. 

AFWIJKENDE RINGEN 
Ringen met een brede achterkant vallen vaak een half maatje kleiner dan de normale ringmaat. Ringen met een grote knop of bol kun je beter niet te groot kopen, omdat de knop anders gaat omvallen of draaien. Zo zie je maar dat je bij het kopen van een ring het beste altijd eerst even kan passen. 

STAPELEN 
We horen regelmatig mensen zeggen dat ze geen ring aan de trouwringhand*) meer kunnen of willen dragen, omdat daar dus de (meestal gouden) trouwring zit. Wat nu zo leuk is, is dat je ringen kan stapelen of combineren. De gouden trouwring kan je bijvoorbeeld insluiten tussen twee smalle zilveren ringen. Dit is tegenwoordig hartstikke hip en staat erg leuk! 
*) Traditioneel gezien komt de keuze van de hand waaraan je een trouwring draagt vaak vanuit het geloof. Zo dragen Katholieken hun trouwring aan de linkerhand en Protestanten dragen hun trouwring juist aan de rechterhand. Net als in Frankrijk en Italië draagt men in België de trouwring aan de rechterhand.

RING TE KLEIN OF TE GROOT 
Is je ring te klein geworden, dan kan je veel ringen laten oprekken. Bij bewerkte ringen of ringen met een steen is dit niet altijd mogelijk, maar meestal lukt het wel. Het oprekken van een zilveren ring kunnen wij ook voor je verzorgen. 
Is je ring te groot geworden, dan is het ook mogelijk om de ring kleiner te laten maken. Óf misschien is het leuk om je ring aan een grotere vinger te gaan dragen. Dit kan je middelvinger, wijsvinger of duim zijn. Staat vaak stoer en krachtig! 

AFWIJKEN VAN TRADITIONEEL 
Draag een ring eens aan een andere vinger dan je ringvinger. Bijvoorbeeld aan je wijsvinger! Het dragen van een ring om je wijsvinger staat krachtig! Wie een ring aan zijn/haar wijsvinger draagt, straalt ambitie en vertrouwen uit. Hiermee onderstreep je jouw leidinggevende kwaliteiten. Het is immers een vinger waarmee je tal van gebaren maakt; naar iets wijzen, iemand lokken, aandacht trekken…

SYMBOLIEK VAN RINGEN
Traditioneel worden ringen om de ringvinger gedragen (vandaar de naam). De trouwring is daar het meest uitgesproken voorbeeld van. Geloof, cultuuur en traditie speelt hierbij ook een rol of de ring links of rechts wordt gedragen. Ringen worden niet alleen gedragen om te stijlen maar ook om hun symbolische betekenis. Handen hebben hierbij een materiële, maar ook spirituele betekenis. Dit vind je voornamelijk terug in de honderden symbolen en archetypen van verschillende culturen en leeftijden die handen als onderwerp hebben. 


DE LINKER VERSUS RECHTERHAND
De rechterhand staat voor actief en Yang. Met deze hand geef je energie aan de buitenwereld, is het de hand van de fysieke actie en staat hij ook voor het verlangen om het leven te beheersen. De linkerhand staat juist weer voor creativiteit. Met deze hand ontvangen we energie, staat hij voor overtuiging en is het de denkende hand. Dit is de hand van de Yin zijde. 

Ringen zijn tekens van oneindigheid en door een ring aan een bepaalde vinger te dragen geef je aan dat je een verlangen hebt om de kracht van die vinger te verhogen. Elke vinger, behalve de duim, is vernoemd naar een Romeinse god.

PINK
Mercurius - Vertegenwoordigt kracht, communicatie, intuïtie en gevoeligheid. Het dragen van een ring aan deze vinger richt je op artistieke kwaliteiten met een creatief karakter.

RINGVINGER
Apollo - De Romeinse god van de creativiteit die staat voor cultuur, liefde en schoonheid. Het dragen van een ring om deze vinger richt je op het leiden van een liefdevol leven en schoonheid.

MIDDELVINGER
Saturnus - De balansvinger van onze persoonlijkheden. Het staat symbool voor goed en kwaad, zoeken naar de waarheid, gehoorzaamheid en rebellie. Het dragen van de ring aan deze vinger richt je op individualiteit. Het ondersteunt je om een duidelijker visie te ontwikkelen over goed en kwaad. Het dragen van een ring aan de linker middelvinger creëert ook een directe verbinding met het hart.

WIJSVINGER
Jupiter - Vernoemd naar de oppergod van de Romeinen. Het dragen van een ring aan deze vinger richt je op zelfvertrouwen, actie, ambitie, communicatie en leiderschap.

DUIM
De vinger van de persoonlijke en universele wil. Het is de enige vinger die niet vernoemd is naar een Romeinse god. Hij staat voor wilskracht en staat los van de andere vingers, daarom symboliseert de duim ook onafhankelijkheid en kracht.